Hvad gør optimering?

Der er flere faktorer når det kommer til optimering af computere og det kan spille en stor rolle for at bruge det fulde potentiale din computer kan yde.

Hastighed

Det første er hastigheden på computeren. Der er flere ting, der afgør hastigheden af en computer, men når det kommer til gaming er det især CPU'en, altså processoren, og grafikkortet, der betyder noget. For at teste hastigheden på disse er der programmer, der kan måle, hvor hurtige de dele er, lidt ligesom, hvor mange hestekræfter en bil har. De programmer vi anvender for at måle, hvilken effekt vores optimering har er Cinebench R23 for processoren, og Superposition for grafikkortet. Til højre vil du kunne se den effekt vores optimering har haft på en Intel I7 8700K processor og et Gigabyte RTX 3080 grafikkort.

Strøm

Den anden ting er, at vi kan optimere, hvor meget strømmen PC'en bruger. Dette vil gøre computeren mere energivenlig, hvilket på sigt vil betyde, at det ikke er lige så dyrt at spille på sin PC. Det har også mange andre fordele såsom, at den ikke bliver lige så varm, og at den vil larme markant mindre. Dette har ingen effekt på ydelsen, så man får altså ikke en langsommere computer af det. Til venstre vil du kunne se den effekt vores optimering har haft på en Intel I7 8700K processor og et Gigabyte RTX 3080 grafikkort.

Temperatur

Den sidste ting er temperatur. En computer har ikke godt af at være for varm. Når en computer bliver for varm, så kører blæserne fuld hastighed for at køle den ned, hvilket kan larme en del og være irriterende. Så en køligere computer vil ofte resultere i en mere stille computer. Til højre vil du kunne se den effekt vores optimering har haft på en Intel I7 8700K processor og et Gigabyte RTX 3080 grafikkort.